Реєстрація /

На трамвайних коліях пропонують розміщати зелені насадження, щоб не допускати заїзд на них автомобілів

Змінюють підхід до проектування.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує влаштовувати на шляхах руху трамваїв в містах зелені насадження. Вони сприятимуть покращенню екологічного та естетичного стану міст та перешкоджатимуть заїзду на них іншого транспорту, наприклад, автомобілів.
 
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
«Досі у нас є такі розумники, які не нехтують можливістю проїхати по трамвайній колії, не задумуючись про те, які небезпечні наслідки може мати така їзда. У Європі вже давно придумали спосіб як з цим боротися і при цьому забезпечити охайний вигляд та підвищувати екологічний стан міст. Це «зелені колії» трамваїв. Тобто, коли шляхи трамвайного руху озеленюють як клумби. Виглядає це дуже гарно і несе лише користь для міст. Та й око пересічних громадян радіє від цієї зелені. Чому б не робити так і в нас в Україні?», – написав він.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році
 
Парцхаладзе навів приклад багатьох міст Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі та інших країн Європи. 

Раніше повідомлялося, що КП «Київпастранс» оголосив тендер на продовження реконструкції трамвайної лінії від вул. Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод». До кінця 2020 року планують запустити 2, 4 і 5 пускові комплекси і витратити більше 147 млн. гривень на ремонт.

Джерело