Реєстрація /

Шахрай незаконно привласнив квартиру у Голосіївському районі

Підробив документи.

Повідомлено про підозру 43–річному чоловіку за фактом шахрайського заволодіння квартирою у Голосіївському районі Києва.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний разом із невстановленими слідством особами підробив та в подальшому використав підроблений договір дарування, заволодівши таким чином квартирою по вулиці Метрологічна, що належала померлій особі. Для легалізації одержаного в шахрайський спосіб майна квартиру було відчужено на користь третіх осіб, чим завдано шкоду територіальній громаді Києва, яка має право на визнання спадщини відумерлою.
  
На разі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
На вказану квартиру накладено арешт.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело