Реєстрація /

Попит на ринку складів найвищий з 2013 року

Активність орендарів не зменшується.

Чисте поглинання на ринку складської нерухомості на кінець 2020 склало 84 000 кв.м, що є найвищим показником з 2013 року. Загальний обсяг валового поглинання на ринку складської нерухомості Києва склав 166 000 кв.м, продемонструвавши річний приріст в 20%, головним чином, внаслідок орендної активності на нових складських площах.

Географічно, найбільшою популярністю серед орендарів (44%) користувалося напрямок між магістралями М-05 і М-06. Що стосується інших напрямків, 18% припадає на Чернігівський напрямок (М-01, Е-95), а на Харківський (М-03, Е-40) і внутрішньоміські склади Києва по 14% відповідно. Найбільшим попитом серед орендарів користувалося напрямок уздовж Чернігівського шосе, особливо в Броварах і поблизу, в зв'язку з ростом об'єктів класу А, а також близькість і легке транспортне сполучення з Києвом.

Про це повідомили у компаніїї CBRE.

Компанії оптової та роздрібної торгівлі, переважно представники e-commerce, стали каталізатором попиту на ринку складської нерухомості на тлі пандемії COVID-19. На основі недавніх даних, опублікованих компанією EVO, онлайн продажі зросли на 41% в 2020 році і перевершили очікування експертів майже в 3 рази. Крім того, згідно із Payoneer Global Seller Index, Україна увійшла в список 10 країн по річному зростанню доходів від e-commerce в 2 і 3 кварталах 2020 року.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело