Реєстрація /

Недобудова під Поштовою площею може обрушитися


Влада намагатиметься скасувати заборону.

Роботи з укріплення ділянки на місці археологічних знахідок під Поштовою площею не ведуться через заборону прокуратури, яка розслідує законність будівництва тут торгово-розважального центру. За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Дмитра Давтяна, столична влада має намір оскаржити рішення прокуратури, оскільки їх хвилює питання безпеки і технічного стану об'єкта.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Дерев'яні артефакти псуються через тимчасову консервацію, а самому майбутньому музею загрожує обвалення. Відсутність дренажної системи влітку минулого року призвело до того, що пам'ятник двічі заливало водою. Тоді проблему підтоплень владнали за допомогою колодязів. Про загрозу обвалення в майбутньому музеї на Поштовій застерігають і в столичній адміністрації.


«Зараз є, як ви знаєте, заборона прокуратури на проведення будівельних робіт, який ми будемо оскаржувати, тому що для нас цей об'єкт важливий, його потрібно будувати. Тому що об'єкт стоїть не один рік в стані недобудови. Там буде музей однозначно, але мене зараз цікавить питання безпеки і технічного стану об'єкта», – прокоментував ситуацію заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Раніше повідомлялося, що Київрада ухвалила рішення, яким зобов’язала інвестора на Поштовій площі внести зміни до інвестдоговору та передбачити у проекті будівництва приміщення для музею.

Джерело