Реєстрація /

Інвестор будівництва ТРЦ на Поштовій площі має побудувати приміщення для музею

Депутати зобов’язали зробити проект.

Київрада ухвалила рішення, яким зобов’язала інвестора на Поштовій площі внести зміни до інвестдоговору та передбачити у проекті будівництва приміщення для музею.

Також Департамент охорони культурної спадщини готує звернення до Міністерства культури щодо можливості використання потужностей заповідника «Хортиця» для консервації дерев’яних археологічних знахідок до моменту створення Київського центру консервації предметів археології.

«Інвестор, у свою чергу, має у найкоротші терміни представити альтернативний проект укріплення Поштової. Після того, як проект буде погоджено археологами та всіма сторонами, Департамент охорони культурної спадщини зможе зняти припис на виконання будівельних робіт і інвестор укріпить Поштову, що надасть археологам можливість завершити розкопки», – сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Невиконання інвестором положень оновленого інвестиційного договору є підставою для розірвання цього договору в односторонньому порядку. Окрім того, у разі відмови інвестора внести зміни у договір, міська влада може звернутись до суду з позовом про розірвання договору.
 

Джерело