Реєстрація /

Перед тим, як проводити роботи на Поштовій площі, потрібно зміцнити ділянку


Знахідки повинні законсервувати.

В Інституті археології Національної академії наук України заявили, що без зміцнення ділянки проводити будь-які роботи на Поштові площі – небезпечно.

«Особливої ​​уваги заслуговує питання забезпечення безпеки інженерних конструкцій на Поштовій площі. Очевидно, пристрій плити необхіден для того, щоб запобігти виникненню аварійної ситуації на досліджуваній ділянці, а також для мінімізації можливості руйнування архітектурного ансамблю Поштової площі, зокрема церкви Різдва, а також чинного метрополітену, фунікулера, розташованих поруч з будинками. Це питання вкрай актуальне, враховуючи наявність на цій ділянці грунтових вод, неміцні схили Володимирської гірки, постійну вібрацію від метрополітену тощо. У цьому питанні Інститут археології НАН України покладається не на думку гуманітаріїв і активістів (при всій повазі до їх небайдужої позиції), а на професійні висновки проектантів, конструкторів і будівельників, які мають відповідні ліцензії на такі роботи», – йдеться в заяві інституту.

Фахівці рекомендують не проводити ніяких робіт на об'єкті, поки для безпеки будівельників і археологів не буде встановлена плита.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини КМДА вже затвердила паспорт пам'ятки історії та археології національного значення «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва».

Джерело