Реєстрація /

Найвищий в світі паркінг побудували в Китаї

Висота паркінгу - 50 метрів.

Китайські будівельники побудували найвищий в світі паркінг. Він з'явився в місті Тайюань. Багаторівнева парковка є повністю автоматизованою. Паркінг налічує 26 поверхів і досягає 54 м у висоту.

Однак оскільки будівля досить вузька, то вона розрахована тільки на півсотні автомобілів. Автомобілі на парковці розміщуються повністю автоматично. Для того, щоб спустити авто, його власнику достатньо відсканувати QR-код.

Мінрегіон дозволить проектування підземних паркінгів під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я. Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.3-15:2007 «Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів». Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Аналітика по темі: Будівельні норми: зміни назріли

«Сьогодні діючими будівельними нормами заборонено проектування підземних паркінгів під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я. У Європі така практика є розповсюдженою, адже, по-перше, це зручно та комфортно для самих власників машин, а по-друге, зменшує кількість машин, припаркованих на вулицях. Тому ми пропонуємо скасувати цю норму, обов’язково передбачивши при цьому посилені заходи протипожежної безпеки», – сказав він.

Самый высокий паркинг в мире

Самый высокий паркинг в мире

Самый высокий паркинг в мире

Джерело