Реєстрація /

Вулицю Богатирську капітально відремонтують з урахуванням принципів безбар’єрності

Вулицю востаннє реконструювали в середині 1980-х років.

В Оболонському районі капітально відремонтують вул. Богатирську з урахуванням принципів безбар’єрності та з облаштуванням велодоріжок. Як інформує Департамент транспортної інфраструктури, відповідний робочий проєкт затверджено розпорядженням КМВА.

Зокрема, на Богатирській влаштують новий тришаровий дорожній одяг із пониженими бордюрами та тактильною плиткою для пішоходів. Облаштують смугу безпеки і розділову смугу, примикання та місцеві проїзди, тротуари і велодоріжки, рукави дощової каналізації. Перекладуть каналізаційні, водопровідні та тепломережі. Встановлять 320 опор мереж зовнішнього освітлення, а також благоустроять прилеглу територію.

Вулицю Богатирську побудували ще в середині 1970-х років, востаннє реконструювали в середині 1980-х років. Тоді ж побудували шляхопроводи на перетині з вулицями Луговою, Добринською (трамвайний шляхопровід) та просп. Степана Бандери. Нині ця магістральна вулиця користується попитом у  транзитного транспорту в бік Вишгороду та перерозподіляє транспортні потоки в обхід центру столиці в напрямку Гостомелю (Варшавської траси) та в Одеському напрямку.

У зв’язку зі значною кількістю вантажного транспорту на вул. Богатирській і збільшенням норм щодо допустимої маси транспортних засобів порівняно з тими, що діяли на момент будівництва вулиці, її проїжджа частина інтенсивно руйнується. Це призводить до зниження середньої швидкості транспортних потоків і, як наслідок, – до затримки в доставленні вантажів і погіршення екологічної ситуації.

Капітальний ремонт вулиці дозволить не тільки вирішити ці проблеми, а й заохотить власників приватних машин оминати центральну частину міста при необхідності транзитного руху.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело