Реєстрація /

Ремонт тунелів між станціями «Тараса Шевченко» та «Почайна» робитимуть без закриття станцій метро

Ремонт робитимуть без зупинки руху поїздів.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) повідомила, що жодних змін у роботі станцій метро «Тараса Шевченка» та «Почайна» поки не заплановано, а плановий капремонт тунелів між цими станціями виконуватимуться без зупинки руху поїздів.

Про це стало відомо із повідомлення на Офіційному порталі Києва.

«КП «Київський метрополітен» наголошує, що поки що жодних змін у роботі станцій метро «Тараса Шевченка» і «Почайна» не заплановано. Відповідно до тендеру з розробки проектної документації, що відбувся в листопаді 2023 року, опрацьовується робочий проект планового капітального ремонту між цими станціями без зупинки руху поїздів», – сказано в повідомленні.

Проте остаточні проектні рішення будуть визначені після проходження державної експертизи, кажуть у комунальному підприємстві та нагадують, що станції синьої лінії метро Почайна та Тараса Шевченка були введені в експлуатацію у 1980 році. Через їх фізичне зношування виникла потреба у плановому капітальному ремонті частини ділянки тунелю між станціями Тараса Шевченка та Почайна.

На сьогоднішній день усі станції та перегінні тунелі київського метрополітену, зокрема станційні комплекси «Поштова площа», «Тараса Шевченка» та «Почайна», працюють у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги.

«Комунальне підприємство наперед інформуватиме пасажирів про початок капітальних ремонтів та інших робіт, які можуть вплинути на режим роботи метрополітену. «Київський метрополітен» закликає не маніпулювати на темі роботи столичної підземки і довіряти офіційним джерелам інформації», – сказано у релізі.

Раніше повідомлялося, що в Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело