Реєстрація /

У Києві у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду

Є гарфік робіт.

Комунальне підприємство Київводоканал здійснюватиме скидання чистої артезіанської води до озера Синє під час промивання резервуарів чистої води на насосній водопровідній станції Виноградар-1, яка виконується згідно з річним графіком.

Про це повідомили у прес-службі КП «Плесо».

Комунальники відзначають, що артезіанська вода проходить через природні фільтри землі, тому чиста та безпечна для навколишнього середовища, не містить шкідливих домішок та відповідає всім санітарним нормам.

У повідомленні наголошується, що роботи заплановані на конкретні дати та час:

  • 12 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 13 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 14 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00.

У КП також додали, що промивання резервуарів чистої води є стандартною процедурою, яка дозволяє забезпечувати належне функціонування насосної станції та підтримання якості водопостачання, а скидання води є частиною цієї процедури.

КП «Плесо» продовжує працювати над реалізацією проекту відновлення озера Синє і найближчим часом оголосить новий тендер.

Нагадаємо, 25 червня 2024 року КП «Плесо» в чергове оголосило тендер на розчистку озера Синє на столичному масиві Виноградар. Вартість – 96,35 млн гривень. Це вже третій тендер щодо Синього цього року. Перший скасували, через відсутність учасників, другий скасовано за листом Київського територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ). На думку аналітиків БЕБ, переможець тендеру не відповідає кваліфікаційним вимогам та повідомив про себе недостовірні дані. У БЕБ стверджують, що таким чином убезпечили міський бюджет від неефективного використання понад 79 млн. гривень.

Раніше повідомлялося, що Уряд ухвалив рішення щодо надання можливості іноземним компаніям та організаціям, які діють на території України через відокремлені підрозділи та постійні представництва, набувати право на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів. Про це повідомляє Мінінтеграції.

Відповідні зміни вносяться до постанови КМУ № 314 від 13 березня 2022 року.

Вони стосуються будівництва об’єктів, які належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

Джерело