Реєстрація /

На дорогах може з'явитися світлова та шумова розмітка

Можуть внести зміни в ДБН.

В Україні хочуть переглянути норми, які регулюють нанесення розмітки на дороги. Після ремонту, реконструкції та при будівництві доріг хочуть робити світлову і шумову розмітки. Міністерство регіонального розвитку розглядає можливість включення в оновлені ДБН такі види нанесення смуг на дороги.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«У Фінляндії, Данії і Швеції застосування шумових смуг дозволило добитися значного зниження рівня аварійності на дорогах і є обов'язковим для будівництва нових доріг», – написав Парцхаладзе.

Шумова розмітка являє собою штучно створені нерівності, виїмки або піднесення, які облаштовуються уздовж або поперек дороги в залежності від призначення. Під час наїзду на неї водій автомобіля починає відчувати істотний вібраційний та шумовий вплив, що сприяє підвищенню уваги на дорозі.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

При створенні світлової розмітки використовується спеціальна фарба, яка накопичує сонячне світло, а після випромінює його протягом 10 годин після настання темряви. Подібна розмітка покликана поліпшити видимість для водіїв у нічний час.

Джерело