Реєстрація /

«Київський міський центр нефрології та діалізу» повністю відремонтований

Приймають на лікування дітей з інших регіонів. Це

Мер столиці Віталій Кличко перевірив, як відремонтували КНП «Київський міський центр нефрології та діалізу». За останніх 2 роки його перетворили на потужний і сучасний профільний заклад з надання медичної допомоги.

«За кошти бюджету міста відремонтували всі відділення на 5-ти поверхах будівлі, відкрили й нові відділення. Зокрема, оновили клініко-діагностичне відділення та лабораторію. Відкрили відділення загальної хірургії з новим сучасним обладнанням, відділення хірургії та трансплантації. Зробили капремонт і відкрили відділення трансплантації кісткового мозку, обладнане надсучасним устаткуванням», – розповів Віталій Кличко.

Що стосується роботи Центру, то окрім забезпечення пацієнтів з гострою та хронічною нирковою недостатністю гемодіалізом, тут успішно проводять трансплантацію нирок дорослим і дітям. На сьогодні в Центрі проходять лікування гемодіалізом понад 800 хворих, перитонеальним діалізом – 45 пацієнтів.

Від початку повномасштабної війни Центр прийняв на безоплатне лікування близько 250 хворих з інших регіонів України – з медустанов, що зупинили свою роботу.

8 липня, після масованої атаки ворога на столицю, Центр прийняв на лікування 10 дітей з відділення трансплантації кісткового мозку з лікарні «Охматдит». Та на амбулаторне лікування екстракорпоральними методами 11 діток. Також 12 маленьких пацієнтів «Охматдиту» з хронічною та гострою нирковою недостатністю наразі в Центрі проходять лікування гемо- та перитонеальним діалізом.

Раніше повідомлялося, що у Києві цього року встановлять 328 будинкових лічильників тепла

Джерело