Реєстрація /

Київ запроваджує 100% прозору процедуру укладання договорів на паркування через публічні аукціони

Затвердили нову процедуру.

КП «Київтранспарксервіс» затвердило нову процедуру укладання договорів із суб’єктами господарювання для надання майданчиків для паркування у Києві. Відтепер договори укладатимуться виключно на основі прозорого конкурентного відбору через електронну систему Прозорро.Продажі. 

За рішенням Київської міської ради, Комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» є єдиним оператором з паркування транспортних засобів у Києві.

Раніше підприємство укладало прямі договори з суб’єктами господарювання з надання майданчиків для паркування, їх експлуатації, утримання та облаштування. Процедура відбору таких контрагентів була недостатньо прозорою та зазнавала критики.

Нововведення покликані забезпечити справедливість для всіх учасників процесу.

«Ми хочемо забезпечити рівність усім охочим взяти участь в аукціонах без підкилимних ігор і повернути довіру до міського менедженту. Впровадження відкритої, конкурентної процедури відбору контрагентів дозволить підприємству збільшити надходження до бюджету столиці», – зазначив в.о. директора КП «Київтранспарксервіс» Олександр Сергеєнков.

Усі учасники торгів матимуть рівний доступ до інформації, що забезпечує чесність і відкритість процесу, а перебіг та результат таких торгів можуть бути легко перевірені.

Раніше повідомлялося, що у Києві цього року встановлять 328 будинкових лічильників тепла.

Джерело