Реєстрація /

Замість двох зруйнованих історичних корпусів лікарні Охматдит збудують один новий

Зроблять оцінку робіт.

Корпус, що найбільше постраждав від удару російської ракети по Охматдиту, не підлягає відновленню. Також старий хірургічний корпус, ймовірно, буде знесено. На їх місці збудують один новий сучасний корпус, розповів на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Ми з командою Охматдиту почали працювати над медичним завданням і проєктуванням нового корпусу», — додав міністр.

Міністр повідомив, що вже є понад 800 млн грн, які надали партнери та держава, на відновлення «Охматдиту». Гроші витратять на усунення наслідків у корпусі, який підлягає відновленню, на відновлення медичного обладнання та на проєктування і будівництво нового сучасного корпусу. Решта – дофінансує держава. 

Наразі, додав міністр, за оцінками фахівців, потрібно 360-400 млн на нове обладнання для лікарні. Сервісні інженери працюють і перевіряють ззовні вціліле обладнання на справність. Можливо, сума буде ще вищою. Утім багато виробників та меценатів готові якесь обладнання надати безоплатно. 

«Сервісні інженери перевіряють вціліле обладнання. Можливо, сума буде ще вищою. Виробники та меценати готові надати деяке обладнання безоплатно», — додав Ляшко.

Гендиректор Охматдиту Володимир Жовнір пояснив, що постраждали всі корпуси лікарні, але ступінь пошкодження різний.

Наразі мають завершити акт, який покаже вартість відновлення лікарні, а вже наступного тижня Охматдит відбере компанію, яка буде проводити будівельні роботи.

Раніше повідомлялося, що у Києві цього року встановлять 328 будинкових лічильників тепла.

Джерело