Реєстрація /

У Києві цього року встановлять 328 будинкових лічильників тепла

Також ремонтують старі лічильники.

У межах підготовки до наступного опалювального сезону «Київтеплоенерго» встановлює будинкові прилади обліку тепла у столичних багатоповерхівках. Загалом до кінця 2024 року комунальне підприємство встановить 328 будинкових приладів обліку тепла в багатоповерхівках. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Серед них – 208 лічильників у тих будинках, де ще не встановлені прилади обліку, а клієнти отримували нарахування відповідно до Методики № 315. Вартість опалення для таких споживачів розраховувалась на основі теплового навантаження будинку, кількості годин постачання теплової енергії та середньомісячної температури зовнішнього повітря. Окрім того, «Київтеплоенерго» встановить ще 120 лічильників замість тих, які вже відпрацювали свій ресурс і не підлягають ремонту або були викрадені», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, цьогоріч «Київтеплоенерго» відремонтує 1,3 тис. будинкових приладів обліку та проведе метрологічну повірку для майже 3,4 тис. лічильників тепла. У зоні обслуговування «Київтеплоенерго» – близько 10 тис. столичних багатоповерхівок. Майже 90% з них оснащені будинковими лічильниками тепла. Завдяки приладам обліку забезпечується коректність і прозорість нарахувань клієнтам Києва за спожиту теплову енергію та гарячу воду.

Раніше повідомлялося, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни.

Джерело