Реєстрація /

На ділянці Столичного шосе обмежать рух транспорту до 31 серпня (схема)

Роблять ремонт.

До 31 серпня на ділянці Столичного шосе обмежать рух транспорту в першій та другій смугах руху в напрямку на виїзд із міста. Про це попереджає КК «Київавтодор».

Зміни пов’язані з поточним ремонтом асфальтобетонного покриття на ділянці Столичного шосе від річки Либідь до естакади на перетині з просп. Науки.

Комунальна корпорація перепрошує за тимчасові незручності та просить враховувати обмеження під час планування маршруту.

Ремонт

Також на початку червня КК «Київавтодор» оголосила тендер на плановий капітальний ремонт аварійного шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської, що в Оболонському районі столиці та вже на поточному тижні розпочинає підготовчі роботи до капітального ремонту. Роботи потребують обмеження руху транспорту проїжджою частиною шляхопроводу в напрямку вулиці Сім’ї Кульженків. Про це повідомляє КК «Київавтодор».

За результатами останнього спеціального обстеження споруди її технічний стан визначено, як непрацездатний (Стан 5), відтак у період 2022-2024рр. на замовлення комунальної корпорації «Київавтодор» було розроблено проєктно-кошторисну документацію на споруду, яка пройшла державну експертизу та отримала позитивний висновок.

Запланований капітальний ремонт споруди наразі є нагальним та необхідний аби ліквідувати зношеність нижніх шарів дорожнього одягу мостового полотна та гідроізоляції, усунути руйнування конструкцій деформаційних швів, облаштувати злагоджену систему водовідведення води з проїзної частини та тротуарів, а також привести відповідно до діючих норм бар’єрну та перильну огорожу.  

Проєктом капітального ремонту передбачено ремонт мостового полотна, прогонових будов і конструкцій опор. Під час робіт дорожники влаштують нову перильну й бар’єрну огорожу, опори освітлення та дорожнє покриття на підходах. А на тротуарах – облаштують велодоріжки.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни.

Джерело