Реєстрація /

Київрада зменшила орендну плату за комунальне майно

Знижка складає 50%.

Київрада проголосувала за надання 50% пільги для малого та середнього бізнесу за оренду комунального майна на період карантину.

Орендні знижки діятимуть до 31 липня 2020 року. У разі неможливості використання об’єкта, підприємці сплачуватимуть символічну 1 гривню.

«Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, який сьогодні найбільш вразливий у такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. Чи будуть завершені обмеження після 24 квітня? Про це рано говорити. Але ми сьогодні зробили серйозний жест підтримки. Право на ці пільги малий і середній бізнес матиме вже з 11 березня», – сказав київський голова Віталій Кличко.

Сьогодні у столиці – майже 900 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень комунального майна здаються в оренду. Левову частку столичних приміщень орендує малий та середній бізнес – це близько 6 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Нагадаємо, що раніше вже були введені такі обмеження:

Джерело