Реєстрація /

Укладено договір на проведення розкопок на Поштовій площі

Роботи незабаром розпочнуть.

Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» уклало договір із Інститутом археології НАН України на проведення археологічних розкопок на об’єкті «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (XI-XIX ст.) на Поштовій площі в м. Києві».

Про це сказав очільник підприємства Максим Калінін.

Розкопки мають прискорити через аварійну ситуацію, що на Поштовій площі. На водогоні сталося протікання, і вода заповнила бетонний короб, у якому прокладені труби, що прямують донизу на Поділ через Поштову площу. Таким чином, вода з аварійної ділянки трубопроводу підвищила загальний рівень у колодязі дренажної системи і спровокувала несанкціонований витік і на місці розкопів.

«Станом на сьогодні затікання води на розкоп локалізовано, загроза рецидиву відсутня. Розпочата робота з перевірки дренажної системи на об’єкті. І, згідно з рекомендаціями археологів, якомога швидше необхідно відновити розкопки. 10 серпня укладено договір із Інститутом археології НАН України на проведення археологічних досліджень на цій ділянці», – повідомив Калінін.

Він додав, що найближчим часом Інститут археології має визначити фахівця, який буде проводити розкопки і надасть йому відкритого листа для подальшого отримання дозволу від Мінкультури.

«Як тільки фахівці почнуть археологічні дослідження, на місці будуть увімкнені веб-камери, які працюватимуть у режимі онлайн 24 години на добу, і кожен охочий зможе слідкувати за ходом археологічних досліджень», – додав Максим Калінін.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини КМДА вже затвердила паспорт пам'ятки історії та археології національного значення «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва».

Джерело