Реєстрація /

Графік роботи трамваїв на Троєщині змінять: до чого готуватися киянам

Ремонтують колії.

Щоночі 8, 9, 10, 11 жовтня передбачено скорочений режим роботи трамваїв №№ 28, 33. Про це повідомили у КП «Київпастранс». Причина зміни графіка – ремонтують трамвайні колії на перетині вулиць Закревського – Драйзера.

Графік роботи трамвая № 28 на Троєщині:

  • від вул. Милославська – о 23:37, 23:42;
  • від ст. м «Лісова» – о 22:48, 22:53.

Графік роботи трамвая № 33 на Троєщині:

  • від вул. Сержа Лифаря – о 23:33, 23:50;
  • від ДВРЗ – о 22:38, 22:51.

Також влада Києва зробила новий прайс будівництва та ремонту трамвайної лінії від вул. Гната Юри до Кисневого заводу (просп. Відрадний, 93/2).
Цифра збільшилася удвічі – до 721 млн. грн. Будівельники вже витратили на роботи 23,9 млн. гривень. Таку цифру назвали на кінець минулого року.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Всього мають обновити 3,6 км трамвайних шляхів. Працюватимуть півтора року, після чого колії стануть сучасними та зручними. 

В цьому році міська влада запланувала  відремонтувати 9 станцій швидкісного трамваю. Крім того, зроблять комплексну реконструкцію трамвайної колії і зупинки «Контрактова площа». Ремонт запланований в межах Контрактової площі, вулиць Костянтинівської, Межигірської і Верхній Вал, а також підземного пішохідного переходу на вулиці Спаській на Подолі.

Крім того, в Україні замислилися про те, як зробити зупинки трамваїв зручними.

Хочуть змінити будівельні норми в проектувати підвищені посадкові платформи на одному рівні з підлогою трамваїв для безпеки дорожнього руху та зручності пасажирів.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Наразі зупинки небезпечні та зовсім незручні, особливо для мало мобільних груп населення. 

В більшості міст Європи трамвайні зупинки влаштовуються з підвищеними посадковими платформами. За рахунок підйому рівня проїзної частини, на якій розташовується така платформа, вона стає на одному рівні з підлогою трамваю.

Раніше повідомлялося, що у грудні 2019 року столиця отримає 55 нових тролейбусів «Богдан», 112 автобусів и 17 трамвайних вагонів

Джерело