Реєстрація /

Комплексні схеми транспорту на 30-40 років тепер будуть розробляти міста із населенням більше 100 тисяч


Змінили норми.

У нових державних будівельних нормах щодо містобудування введена норма щодо розробки комплексних схем транспорту (КСТ) на 30-40 років у містах з кількістю населення понад 100 тисяч осіб. Це довгострокова стратегія розвитку транспортної системи міст для ефективної організації та раціонального розвитку міського транспортного руху.

КСТ передбачає аналіз існуючого стану транспортної мережі – роботу громадського та іншого міського транспорту, ефективність залізничних, морських чи авіаперевезень, автобусних, трамвайних та інших маршрутів, а також функціонування аеропортів, вокзалів, портів тощо – на основі якого визначаються подальші кроки та шляхи розвитку.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості
 
Транспортна схема розробляється як окремий документ на основі затвердженого генерального плану міста. У ньому повинні враховуватись соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, розміщення  населення і його демографічна структура, перспективні зміни у розміщенні підприємств промисловості, будівництва, великих торгових й інших об’єктів та виходячи з цього обов’язково – перспективний рівень автомобілізації.


 

Джерело

Теґи