Реєстрація /

Енергоефективні заходи допомогли столичному ОСББ зменшити енергоспоживання утричі

За тепло платять менше.

Завдяки проведенню енергоефективних заходів столичному об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку на бульварі Ярослава Гашека, 18 вдалося зменшити оплату за опалення більш як утричі за рахунок енергоефективних заходів. Замість середньозваженого тарифу за централізоване опалення на рівні 30 грн./кв. м, мешканці цього багатоквартирного будинку платять не більше 8 грн./кв. м. 

«Міська програма співфінансування «70/30» не припиняє роботу. За три роки більше 200 будинків отримали допомогу від міста на проведення енергоефективних заходів: місто оплачує 70% робіт, мешканці збирають 30%. За ці роки кияни інвестували в енергоефективність своїх домівок більше 55 млн. грн. У результаті – мають не лише більш комфортні умови проживання, а також суттєву економію на комунальних платежах», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Він також зазначив, що міська програма може поєднуватися із Урядовою програмою «теплих кредитів» Держенергоефективності, що ще знижує частку коштів, яку мають зібрати мешканці. Адже держава компенсує 40% від суми кредиту для ОСББ та ЖБК на проведення енергоефективних заходів.
 

Джерело