Реєстрація /

До 2025 року попит на прибуткові будинки може зрости

Експерт прогнозує зростання попиту щонайменше вдвічі.

Упродовж наступних 3 років попит на прибуткові будинки різних форматів може зрости більш ніж в 2 рази.

Про це 100realty.ua  розповів співзасновник та керуючий партнер компанії INSPI Development Володимир Семенцов.

Наразі, як повідомив експерт, попит на прибуткові будинки сконцентрований переважно у великих містах України (Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Одесі), де є велика потреба в довгостроковій оренді житлових приміщень площею 25-50 кв. м. За його даними, впродовж 2021 року у загальній структурі попиту на оренду житла, популярність найму апартаментів у прибуткових будинках становить близько 10%. Проте пропозиція такого житла суттєво обмежена і може задовольнити максимум 20% орендарів. Водночас залежно від економічних умов в тому чи іншому регіоні, кількість орендарів, що переорієнтуватимуться на прибуткові будинки, поступово зростатиме.

«До 2025 року кількість прибуткових будинків у великих регіональних центрах може зрости з наявних 1000 номерів до 2000-3000 апартаментів (близько 30 прибуткових будинків), левова частка з яких буде сконцентрована в Києві (понад 40%), Львові та Одесі (близько 25-30%)», – зазначив Володимир Семенцов.

Володимир Семенцов вважає, що розвиток сегменту прибуткових будинків залежатиме від кількох важливих факторів, серед яких: інвестиційна привабливість, як для девелопера, так і приватних інвесторів (пасивні інвестиції, шерінгові інвестиції на стадії будівництва та експлуатації і т. ін.), а також рівень платоспроможного попиту. 

Стаття по темі: Як знайти хороших орендарів – кому довіряти своє житло, а кому – ні

Раніше повідомлялося, що оренда комерційних приміщень залишалася активною, ціни на офіси у Києві стабільні.

Джерело