Реєстрація /

Київ не попав до лідерів за темпами будівництва

Серед лідируючих регіонів – Одеська, Хмельницька та Івано-Франківська області.

За підсумками січня-серпня 2018 року в Україні було виконано будівельних робіт на 73,2 мільярда гривень. За цей період зростання галузі склав близько 6%, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Зростання будівництва інженерних споруд склало 11,9%, нежитлових будівель – зростання менш одного відсотка, житлових будинків – незначне падіння.

Нове будівництво, реконструкція і технічне переоснащення становили 75,8% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 14,9% та 9,3% відповідно.

Лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали Київ та Одеська область. У столиці України за перші 8 місяців 2018 року збудовано на 16,7 мільярдів гривень, однак Київ не потрапляє в лідери за темами зростання. Серед кращих за цим показником: Одеська (+ 43%), Хмельницька (+ 32,5%) та Івано-Франківська (+ 31%) області.

Стаття по темі: В які квартири інвестувати в Києві: новобудови дорожчають, «вторинка» продовжує падіння 

Нагадаємо, за підсумками першого півріччя 2018 року в Києві було введено в експлуатацію 333 тис. 972 кв. м житла - це на 64,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Документи на право будівництва в столиці отримали 76 об'єктів житлового будівництва в столиці. Їх загальна площа склала 58 тис. кв. м.

Довідка

При розрахунках були враховані вартість будівельних, монтажних та інших робіт, що виконуються під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального та поточного ремонту будівель, споруд, технічного переоснащення підприємств.

Джерело