Реєстрація /

Археологічними знахідками на Поштовій площі займеться новостворений Центр консервації предметів археології

Центр займеться науковими дослідженнями.

У столиці офіційно з’явився Центр консервації предметів археології. Пріоритетними напрямами роботи нового комунального закладу будуть наукові дослідження й розробка наукової документації археологічних пам’яток Києва.

Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Першочерговим завданням інституції стане опрацювання історичних цінностей, які були знайдені під час археологічних розкопок на Поштовій площі. Робота проводитиметься в тісній співпраці з Інститутом археології НАН України та його Київською експедицією», – розповів Валентин Мондриївський.

Загалом заклад проводитиме заходи з консервації археологічних предметів, експериментальними дослідженнями, розробленням і впровадженням у практику консервації та реставрації археологічних предметів, пам’яток містобудування, архітектури та монументального мистецтва, їх обстеження та дослідження. Важливою складовою роботи стане вивчення, аналіз та застосування досягнень світової науки за профілем Центру, співпраця із вітчизняним та закордонними подібними закладами.

Читайте також: Огляд ринку новобудов Києва: підсумки 2020 року

Раніше повідомлялося, що у кулуарах Колонної зали на другому поверсі КМДА презентували кращу концепцію історико-культурного, туристичного центру «Річкова брама тисячолітнього Києва» на Поштовій площі. 

Джерело