Реєстрація /

Майже 10 гектарів землі біля музею в Пирогово хочуть віддати під забудову

Назріває будівельний скандал.

У Києві назріває черговий скандал, пов'язаний з Музеєм народної архітектури та побуту в Пирогово. Депутати Київради на найближчій сесії мають намір проголосувати за виділення поряд з музеєм майже 10 га землі під будівництво житлових будинків на вул. Заболотного, 29. Ділянку пропонується виділити під забудову КП «Спецжитлофонд».

Це вже не перша спроба забудувати територію навколо музею. У 2006 році, за часів екс-мера Черновецького, Київрада віддала в оренду на 25 років цю ділянку однієї з компаній для будівництва готельно-розважального комплексу та кінноспортивного клубу, але в 2013 році Госпсуд скасував рішення і повернув землю.

«Суди з компанією за цю ділянку тривають, і для того щоб її захистити, ділянку хочуть передати комунальному підприємству, яке знаходиться в підпорядкуванні міста. І це є гарантією того, що КП не діятиме поза рамками правового поля. Потрібно буде погоджувати проект і оформити всі дозвільні документи, в тому числі і в Мінкультури. Є вже давно затверджений детальний план території, в якому передбачено будівництво невисоких будинків на цій ділянці – до 9 поверхів», – сказав депутат Київради і директор КП «Спецжитлофонд» Володимир Шарій.

Раніше повідомлялося, що біля парку Феофанія хочуть вирубити дерева і побудувати багатоповерхівки.