Реєстрація /

Суд арештував землю і компанії «Укрбуду»

Слідство триває.

Столичний Печерський суд за клопотанням слідчого Державного бюро розслідувань (ДБР) заарештувало корпоративні права та земельні ділянки компанії Укрбуд. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення суду.

За даними журналістів, постановами суду арештовані ділянки за адресами:
• в Дарницькому районі по вул. Бориспільська, 18;
• в Подільському районі в урочищі Гончарі-Кожум'яки;
• в Печерському районі по вул. Звіринецька, 72;

Всього – 15,4 га землі.

Крім цього, заарештовані корпоративні права ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд Інвест» і ТОВ «Укрбуд девелопмент».

За версією слідства, посадові особи замовника будівництва в порушення вимог закону та заборони на проведення будівельно-монтажних робіт, залучають кошти громадян і юридичних осіб для фінансування будівництва, а потім, заволодівши грошима, виводять їх у вигляді готівки через підконтрольних фізичних осіб.

Стаття по темі: Як будуть добудовувати об'єкти «Укрбуду»: які комплекси здадуть першими і за які гроші вони будуть завершені

Прокурор вказує, що в даний час на багатьох будмайданчиках роботи призупинено, терміни введення в експлуатацію об'єктів переносяться на рік і більше. Затримки зі здачею будинків, по динним слідства, відбуваються саме через розкрадання грошових коштів інвесторів.

раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що новобудови, які зводилися під брендом «Укрбуду», будуть завершені. Також глава держави назвав компанію-забудовника, яка буде виконувати будівельні роботи.

Джерело