Реєстрація /

Чиновник у Києві незаконно роздав квартири, які призначалися для військових

Уже пред'явлено звинувачення.

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику установи Міністерства оборони в справі про нанесення державі понад 15 млн грн збитків.

Про це повідомила пресслужба бюро.

Правоохоронці встановили, що чиновник разом з іншими посадовими особами Міноборони передав у власність підприємства-інвестора майнові права на квартири та нежитлові приміщення на +1471 кв. м.
Притому, що ця нерухомість призначалася для проживання військовослужбовців.

У МВС зазначили, що, перебуваючи на посаді заступника начальника одного із закладів, посадова особа підписала акти прийому-передачі майнових прав на квартири підконтрольної фірмі.

Ці об'єкти в Дарницькому районі столиці належали оборонному відомству. Також в підписаних документах вартість квадратного метра занижена в два рази. Притому, що чиновник знав реальну ціну житла.

В результаті колишньому керівнику інкримінується заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб відповідно до ч. 5 ст. 191 КК України.

Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із забороною обіймати певні посади до 3 років та конфіскація майна.

Стаття по темі: Шахраї на ринку нерухомості: як убезпечити себе в 2020 році

Нагадаємо, що викрили шахраїв, жертвами яких стали інвестори і забудовник.

Джерело