Реєстрація /

Біля парку Феофанія вирублять дерева і побудують багатоповерхівки

Депутати погодили детальний план території.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили затвердження детального плану території в районі вулиць Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічна у Голосіївському районі Києва.

Площа території, на яку розробляється детальний план – 240 га.

Ділянка проектування знаходиться на південній околиці Києва, в історичній місцевості Феофанія між Голосієвом, Теремками, Пирогово і Хотовом.

Забудову кварталу, відповідно до ДПТ, передбачається здійснювати секційними будинками до 4-9 поверхів. Також запроектовано будівництво дитячого садочку з початковою школою на 550 місць. На території загальноосвітньої школи №236 передбачається розміщення шкільного містечка на 3 тис. 265 місць, також зведуть ліцей на 750 місць.

Запланована реконструкція вул. Академіка Заболотного з будівництвом місцевих проїздів і реконструкцією існуючих підземних пішохідних переходів, будівництво транспортної розв'язки в різних рівнях на примиканні вул. Метрологічної до вул. Академіка Заболотного.

Проектом передбачено будівництво 5 надземних багатоповерхових паркінгів на 3 тис. 708 місця та підземних на 6 тис. 430 місць. Заплановано будівництво нового пожежного депо на 6 постів у районі вул. Метрологічної.

Раніше повідомлялося, що віддали під забудову майже 30 гектарів лісу.