Реєстрація /

Столична влада перестала проявляти активність у боротьбі з незаконними будівництвами

Швидкого вирішення проблеми об’єктів Войцеховського експерти не прогнозують.

Створюється стійке враження, що в боротьбі з незаконною забудовою у Києві взята тривала пауза. Після припинення діяльності компаній Войцеховського чиновники практично не помічають інших незаконних будівництв, а раніше означені проблемні об'єкти самі поступово завмирають. Про це у своєму аналітичному огляді «сірих» і незаконних будівництв Києва повідомила компанія «Євро-рейтинг».

«Ідея створення житлово-будівельних кооперативів, яким будуть передані права щодо добудови проблемних об'єктів, дозволила збити загострення пристрастей постраждалих інвесторів і розколоти їх на кілька протиборчих таборів. І хоча позитивні результати поки що непомітні, певний рух відбувається. Однак, якщо впродовж весни-літа поточного року новостворені ЖБК не зможуть вирішити питання зі зняттям арешту з земельних ділянок, нерухомості, розблокування рахунків і підключенням до комунікацій, проблема лише посилитися», – відзначили фахівці.

Аналітики припускають два варіанти розвитку подій: або вольове рішення з боку київської влади, спрямоване на надання містом якихось фінансових гарантій чи преференцій, що дозволить розблокувати процес, або подальше затягування ситуації і накопичення проблем.

«З огляду на попередні дії чиновників, другий варіант видається найбільш вірогідним», – резюмують у «Євро-рейтингу».

Раніше повідомлялося, що масової появи нових проблемних об'єктів у Києві не передбачається.