Реєстрація /

Будівництво на «Героїв Дніпра» – приклад для забудовників, як не потрібно робити

Ділянка на виході зі станції метро була віддана під забудову ще на початку 2000-х років.

Будь-які протести, пов’язані з будівництвом краще попереджати, аніж потім у них вв’язуватися, бо коли вони перебувають на активній фазі це стає великою проблемою. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів депутат Київради Владислав Михайленко.

«Один з останніх прикладів – будівництво торгового центру біля станції метро «Героїв Дніпра». На прикладі цього будівництва можна створити кейс «Як не потрібно працювати і що не потрібно робити» і продавати його забудовникам. Їм тоді не потрібно буде наймати піарників, а просто дивитися на цей кейс і робити все навпаки. Адже, насправді, в 2003 році було отримано частину документації на це будівництво, там все повністю законно. Для місцевих мешканців це також не стало сюрпризом, адже ще з початку 2000-х років вони обговорювали те, що цю ділянку віддали під забудову. І замість того, щоб провести громадські слухання і показати позитивні сторони проекту (а вони є, зокрема вирішення проблеми стихійної торгівлі, сміття, незаконних МАФів, хабарів, пов’язаних з цим) людей просто обманули, сказавши, що це укріплювальні роботи. А далі через недовіру люди вже апріорі негативно реагують на цей проект. І це лише один момент, насправді, в ході цього будівництва є ще багато речей «як не потрібно робити», – зазначив депутат Київради.

Нагадаємо, що на станції метро «Героїв Дніпра» тріснула платформа, що пов’язують зі скандальним будівництвом торгового центру на виході із метро.