Реєстрація /

Масштабних будівельних афер в Києві не передбачається, але проблемні об'єкти будуть

Експерти зробили прогноз щодо розвитку ринку новобудов Києва.

У 2017 році прозорість і відкритість ринку первинної столичної нерухомості почне знижуватися. Такий прогноз зробили експерти рейтингового агентства «Євро-рейтинг», проаналізувавши, якою була ситуація в 2016 році. Зокрема і щодо скандальних або проблемних новобудов.

«Приклад, показаний Войцеховським, а також – можливості вирішити питання на тлі низької інформаційної освітленості, сприятиме спробам повторити його дії іншими забудовниками. Міська влада своїми коментарями і аморфністю щодо припинення незаконного будівництва лише заохочує до таких спроб. А певна ротація серед забудовників Києва, яка проявляється в появі нових гравців, які раніше не працювали або лише точково представлені на столичному ринку, може стати додатковим каталізатором», – вважають експерти «Євро-рейтингу».

Вони додають, що в умовах посилення конкуренції учасники ринку можуть вдаватися до будь-яких заходів. І самовільні захоплення земельних ділянок, виконання будівельних робіт без наявності всього пакету дозвільних документів можуть стати вагомими інструментом в цій боротьбі. Зростаюча інформаційна закритість лише посилюватиме загальний градус напруги.

В той же час, «Євро-рейтинг» не очікує появи масштабних афер, а ось виникнення нових проблемних об'єктів вважає досить ймовірним.

Нагадаємо, що кількість «сірих» новобудов в Києві продовжує знижуватися.