Реєстрація /

Забудовника підозрюють у судових позовах до самого себе

Депутати застерігають про нову схему для легалізації скандальних новобудов.

Київрада повинна активно моніторити позови громадян до забудовників і виступати в сумнівних судових процесах третьою стороною. Про це заявила депутат Київради Ольга Балицька і пояснила, чому так вважає.

«Невідомий нікому громадянин з незрозуміло якою кваліфікацією подав до суду позов проти великого забудовника, який веде будівництво житлового комплексу на території колишнього Сінного ринку, про визнання незаконним історико-містобудівного обґрунтування. І програв. У цій ситуації може бути задіяна схема, за якою забудовник сам ініціює ці суди проти себе. Адже згідно із законодавством, після програних судів щодо одного і того ж предмету та підстави потім ніхто і ніколи вже не зможе судитися із забудовником», – розповіла депутат.

Активісти, які виступають проти забудови території колишнього Сінного ринку, заявляють, що у забудовника нема необхідних для будівництва документів, а містобудівні умови і обмеження видані на ділянку, якої не існує, оскільки вона була розділена на три частини, і на ці ділянки документація не видавалася.

Крім того, віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів Георгій Духовничий зазначає, що це будівництво ведеться в буферній зоні Софії Київської. Через це можливий конфлікт з ЮНЕСКО, що може привести до виключення Києва зі списку міст світової спадщини ЮНЕСКО.

На місці Сінного ринку планують побудувати 14 багатоповерхових будинків (від 6 до 22 поверхів).

Раніше повідомлялося, що це будівництво перевірить Держархбудінспекція.