Реєстрація /

Ціни на столичні квартири великих площ залишаються стабільними

Загалом же, тенденція зниження середніх цін на житло в столиці триває.

За підсумками серпня 2016 року, у порівнянні з липнем, середня вартість вторинного житла в Києві у доларовому еквіваленті знизилася на 1,3% до 1 тис. 369 дол. за кв. м (± 2,5%). Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

За минулий місяць зниження середніх цін на квартири торкнулося всіх районів Києва – від -2,4% у Солом'янському районі до -0,6% в Оболонському.

Найдорожче житло в Києві, як і раніше, у Печерському районі, де середня вартість квадратного метру становить 2 тис. 208 дол., найдорожчий масив в Києві – Липки із середньою ціною квадратного метру 2 тис. 701 дол. А ось незважаючи на те, що у районах Києва найдешевше житло пропонується в Деснянському районі (912 дол. за кв. м), найдешевшим масивом в столиці за вартістю житла є Катеринівка в Святошинському районі – 851 дол. за кв. м.

У серпні найбільше в ціні втратили трикімнатні квартири, а ось вартість більш габаритного житла за місяць навіть трохи зросла. Динаміка вартості квартир у серпні за кількістю кімнат:

однокімнатні квартири – зниження на 0,7% до 1 тис. 262 дол. за кв. м;

двокімнатні квартири – зниження на 1% до 1 тис. 403 дол. за кв. м;

трикімнатні квартири – зниження на 2,2% до 1 тис. 394 дол. за кв. м;

чотирикімнатні квартири – ріст на 0,05% до 1 тис. 547 дол. за кв. м.

Пропонуємо ознайомитися з повним оглядом ситуації на вторинному ринку житла Києва.