Реєстрація /

Зараз можна найбільш вигідно орендувати офіс

На думку експертів, ринок досяг «дна».

У першому півріччі 2015 р. в Києві зросла вакантність офісних приміщень: з 19,8% на кінець 2014 року до 23,3% на кінець червня 2015 року. Про це повідомили в компанії Colliers International (Україна).

В той же час, відзначили фахівці, спостерігалося зниження верхнього цінового діапазону середніх орендних ставок для приміщень з базовим ремонтом. За підсумками першого півріччя 2015 р. у класі А вони склали 20-29 доларів за кв. м в місяць, в класі В – на 10 доларів менше, а в класі С цей показник склав 5-9 доларів за «квадрат» на місяць.

За словами Олександра Носаченка, керуючого директора Colliers International (Україна), зараз офісний сегмент досяг «дна», тому склалися найвигідніші умови для орендарів.

«У першій половині 2015 р. пошук орендарем нового приміщення в 70-80% випадків закінчувався пролонгацією існуючого договору оренди на нових дисконтних умовах. Багато міжнародних компаній з відносно стабільним бізнесом успішно використовують момент «дна» офісного ринку для того, щоб зафіксувати найбільш вигідні комерційні умови оренди на найближчі 3-5 років. Стратегічно виграють ті компанії, які вигідно підписали договори оренди в 2009-2010 роках, і пролонговують свої договори саме в 2015 році», – зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що рівень поглинання офісних площ суттєво зріс.