Реєстрація /

У травні інвестиції в елітну нерухомість Києва досягли трьох мільйонів доларів

Купували дорогу нерухомість.

У травні 2017 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 3 млн. 274 тис. дол. Це на 7% нижче показників квітня.

Про це повідомили в АН Park Lane.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в травні 80% запитів довелося на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (бул. Лесі Українки, вул. Драгомирова, Анрі Барбюса), Шевченківський (вул. Пушкінська, Івана Франка), Солом'янський (вул. Кудряшова). Покупців цікавили квартири, як з ремонтом, так і без нього в будинках від 2010 року побудови, а також в будинках, зведених на початку XX століття в історичному центрі Києва. Затребувана площа – 150-220 кв. м. Ціна склала 1 тис. 500-2 тис. 700 дол. за кв. м.1

0% запитів в травні прийшлися на будинки, розташовані в Обухівському і Києво-Святошинському районах Київської області. Затребувана площа – 250-350 кв. м із земельною ділянкою 6-12 соток. Вартість склала 1 тис. 100-1 тис. 250 дол. кв. м. У загальній кількості запитів 10% припало на офіси в нежитлових приміщеннях в нових будинках або в бізнес-центрах. Затребувані райони –Дарницький і Дніпровський. Покупців цікавили офіси площею 200-350 кв. м і вартістю 1 тис.-1 тис. 200 дол. за кв. м.

«Минулого місяця, незважаючи на тривалі вихідні, ринок елітної нерухомості столиці був активним. На початку травня ми спостерігали незначний спад інтересу покупців, але вже ближче до середини місяця попит істотно активізувався. Найбільший інтерес припав на квартири. У зв'язку з наближенням літнього періоду не зменшилася кількість запитів і на придбання будинків. Також в травні спостерігався інтерес до покупки офісних приміщень на Лівому березі столиці. Цінова ситуація за останній місяць на ринку не змінилася», – прокоментувала ринкову ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, що у столиці можна орендувати «гостинку» за дві тисячі гривень.