Реєстрація /

Орендарів елітної нерухомості у квітні найбільше цікавили квартири і офіси

Також був попит на будинки в передмісті.

У квітні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 61 тис. 365 дол. США. Це вище показників березня 2017 року на 34%.

Це дані за оцінками агентства нерухомості Park Lane.

Квартири в структурі попиту зайняли 45%. Серед орендарів даної категорії в квітні попит мали квартири в будинках, побудованих на початку XX століття, а також в новобудовах в Печерському і Шевченківському районах. Найбільш затребуваними були квартири, які здавали вперше з новим якісним ремонтом. Найбільш популярний запит орендарів – квартири площею 130-200 кв. м, вартістю – 19-28 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд в структурі попиту склав 40%. Орендарів цікавили офіси закритого і відкритого типу в Печерському, Голосеевскорм, Шевченківському та Дарницькому районах. При цьому попит на офіси закритого типу формували IT-компанії. Орендарів цікавили об'єкти, площею 100-120 кв. м в центральній частині міста і 290-350 кв. м, розташовані не в центрі Києва. Ціна склала 15-18 дол. кв. м/місяць. При цьому, чим більше площа орендованого приміщення, тим нижче була вартість квадратного метра оренди.

На будинки припало 15% попиту. Орендарів цікавили об'єкти в Обухівському районі, площею близько 250-350 кв. м з ділянкою 10-12 соток за ціною – 12-15 дол. кв. м/міс. Найбільший інтерес припав на будинки з басейном або розташовані поблизу водойм.

«У квітні попит на оренду елітної нерухомості помітно виріс в порівнянні з березнем. У структурі попиту збільшилася частка офісів. При цьому, орендарям були цікаві об'єкти, як в центральних районах міста, так і на Лівому березі. Як і в минулому місяці, спостерігався активний попит на оренду заміських будинків», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, скільки інвестували грошей в елітну нерухомість Києва у квітні.