Реєстрація /

Травневі свята позначилися на ринку нерухомості Києва

Угод було менше, ніж в квітні.

У Києві у травні 2017 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав 16 млн. 549 тис. дол. США, що на 30% менше показників квітня 2017 року. Кількість угод зменшилася в півтора рази.

Про це повідомила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

«Досить істотне зменшення обсягу інвестицій в минулому місяці пояснюється великою кількістю вихідних днів, коли практично 2 тижні багато покупців відпочивали і не займалися вирішенням питань, пов'язаних з нерухомістю, а активність ринку відновилася тільки ближче до кінця місяця», – каже експерт.

Сегмент до 50 тис. дол. в травні зайняв частку 43% від загальної кількості операцій. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Подільському, Шевченківському, Святошинському районах.

При цьому найбюджетнішим об'єктом житлової нерухомості стала «гостинка», площею 29 кв. м на бул. Перова у Дніпровському районі. Продали квартиру за 20 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Солом'янському районах.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками травня склала 15%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Солом'янському, Печерському районах, в меншій кількості – в Оболонському, Святошинському, Солом'янському районах.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в травні в рамках цього цінового сегмента (до 250 тис. дол.), стала 2-кімнатна квартира, площею 65 кв. м на вул. Банковій в Печерському районі, без ремонту. Продали її за 237 тис. дол.

«У травні ми спостерігали у всіх цінових сегментах найбільший попит на квартири без ремонту. Також зросла активність на ринку заміської нерухомості, що обумовлено наближенням літнього сезону. Що стосується середніх цін на нерухомість, то вони не змінилися в порівнянні з минулим місяцем», – ділиться спостереженнями Олена Бібєрова.

Раніше повідомлялося, що капіталовкладення в нерухомість Києва в квітні зросли.