Реєстрація /

У Києві вибухнув черговий будівельний скандал

Мешканці і прокуратура протестують проти забудови берега Дніпра.

Активні протести киян проти забудови прибережної зони на лівому березі Києва багатоповерхівками, схоже, дають результат. Так, наразі будівельний майданчик, де велося будівництво житлового комплексу «Сонячна рів’єра» (вул. Микільсько-Слобідська, 1) опломбовано, а за кілька днів має відбутися суд, який визначить правомірність дій забудовника.

Річ в тім, що ділянка, на якій розпочалося будівництво була призначена для будівництва, експлуатації і обслуговування водно-спортивної бази, спортивно-оздоровчого і реабілітаційного центру з вуличними дитячими і спортивними майданчиками, об’єктами громадського харчування і благоустроєм набережної і пляжів загального користування.

Пізніше, цільове призначення було змінене на будівництво житлового, готельно-офісного і торгово-розважального комплексів, а також яхт-клубу. Саме рішення міської ради від 2007 року про передачу ділянки під забудову і оскаржила в суді столична прокуратура. Слухання справи має відбутися 9 лютого у Господарському суді.

Будівництвом ЖК «Сонячна рів’єра» займається корпорація «Укрбуд», президентом якої є міський депутат Києва, заступник голови комісії з питань містобудування і архітектури Максим Микитась.

Раніше повідомлялося про те, що будівництво чотирьох житлових комплексів у Києві велося незаконно.