Реєстрація /

Ремонт квартири з нуля: зробити дизайн квартири в Києві самостійно або краще найняти архітектора?

Скільки коштує дизайн квартири в Києві і як самому розробити проект ремонту

Багато, хто починає ремонт, замислюється про те, чи варто найняти професійного архітектора або зробити дизайн квартири  в Києві самому, скориставшись безкоштовними сервісами. Портал столичної нерухомості 100realty.ua вирішив з'ясувати, що вибрати і скільки на даний момент коштують послуги професійних архітекторів і дизайнерів.

Чи потрібен взагалі проект ремонту

«Ремонт – це завжди велика частина життя і досвіду. Він часто лякає, особливо спочатку. Особливо вперше. Тому щоб максимально все продумати і захистити себе від помилок і невдач деякі люди шукають допомогу професіонала. Хороший архітектор (або дизайнер), розробляючи проект інтер'єру, допомагає створити і візуалізувати кінцеву мету, до якої прагне клієнт», – каже Катерина Кухар, архітектор Home it.

На думку експерта, архітектор потрібен, щоб правильно планувати ремонт і розуміти, куди рухатися по проекту дизайну інтер'єру.

«Проект дає інструмент, за допомогою якого можна виконувати конкретні дії – спілкуватися з будівельниками, купувати меблі, прораховувати і замовляти матеріали. Розраховувати бюджет і планувати витрати. Будувати прогнози щодо термінів. Отримавши на руки дизайн-проект, багато що стає простіше, зрозуміліше і реальніше. Залежно від дизайнерського пакета, клієнт може делегувати навіть ці завдання – залишивши собі тільки загальний контроль реалізації проекту», – каже Катерина Кухар.

Дизайнер або архітектор?

Дизайн квартири в Києві
Експерт відповідає на запитання, чи варто робити дизайн квартири в Києві самому або найняти архітектора

 

Сьогодні послугу з розробки авторського ремонту пропонують і люди з вищою освітою архітектора, і фахівці після короткострокового навчання на «дизайнер інтер'єру». У першому випадку, ремонт можна довірити людині, який в курсі актуальних будівельних норм і зможе зробити перепланування, яка в результаті не вплине на безпеку будівлі і комфорт перебування в житловому приміщенні.

Стаття по темі: Скільки коштує зробити ремонт квартири в Києві: актуальні розцінки на работу та будматеріали

У той же час не кожен архітектор створить цікаве дизайнерське рішення, яке сподобається замовнику.

«На етапі дизайну інтер'єру архітектор може нічим не відрізнятися від дизайнера (тобто від дизайнера, у якого можливо немає архітектурної освіти). У дизайні інтер'єру, на мій погляд, найважливіше – це досвід, актуальність рішень і наявність хорошого смаку. Тому я вважаю, що хорошим дизайнером можна стати навіть без архітектурного підстави. У той час як хороший архітектор не завжди здатний створити хороший сучасний дизайн інтер'єру», – каже Катерина Кухар.

Довіривши розробку проекту дизайнеру без архітектурної освіти, варто поцікавитися у нього щодо таких моментів:

  • якщо запланований демонтаж, як конкретно він вплине або не вплине на конструкцію будівлі;
  • чи не потрібно буде узаконювати перепланування і чи не виникне з цим проблем;
  • якщо передбачені втручання в інженерні системи, варто обов'язково перед тим, як почати щось робити проконсультуватися з інженером-будівельником на предмет безпеки дій.

Скільки коштує дизайн квартири в Києві?

На сьогоднішній день, середня вартість створення дизайну квартири, розробки авторського ремонту коштує у київських фахівців від 15 дол. за кв. м. При цьому ціна залежить від обсягу робіт. Якщо потрібно просто «намалювати картинки» майбутнього інтер'єру, тоді це коштує близько 15 дол. за кв. м, окремо доведеться платити за проект розводки електрики (розташування розеток і вимикачів), за підбір і складання кошторису за матеріалами, необхідним для ремонту і за авторський нагляд.

Якщо потрібно замовити повний пакет послуг, то тоді потрібно готувати бюджет від 25 дол. за кв. м., далі ціна залежить тільки від популярності архітектора або дизайнера і його прайсу на послуги.

Безкоштовні сервіси по створенню дизайну квартири

Дизайн квартири в Києві самому дозволять зробити безкоштовні сервіси з проектування житла
Сервіси з проектування житла дозволяють самостійно розробити дизайн квартири в Києві

 

Якщо ви знаєте, якою буде квартира або будинок після ремонту і вам потрібно лише все зафіксувати на папері, тоді можна скористатися безкоштовними сервісами по створенню інтер'єрів. Вони дозволяють підібрати кольори, матеріали, меблі, розставити всі деталі інтер'єру так, як вам хочеться.

«Це може бути цілком корисна послуга, якщо людина сама знає, чого він хоче, і йому потрібен просто інструмент, за допомогою якого він намалює свою квартиру - планування, розставить меблі, повісить декор, побачить на зображенні якісь матеріали, зробить розрахунок основних категорій витрат. Це, правда, дуже зручно і багатьом допомагає відповісти на питання, пов'язані з майбутнім ремонтом. Але основна проблема в тому, що більшість людей не знають, чого саме хочуть в дизайні свого будинку. Є якісь не конкретні бажання і образи, але як їх озвучити, перевірити, і реалізувати – зовсім незрозуміло. Або навпаки хочуть так багато, і стільки різного, що вже повністю заплуталися і не можуть рухатися далі. Це лякає, особливо, коли людина отримує ключі від нової квартири і розуміє, що зовсім не знає з чого починати. Ось тоді-то і варто відсунути в сторону всі інструменти, і почати з планування. Знайти хорошого дизайнера, довіритися і почати рухатися до свого ідеального дому», – говорить г-жа Кухар.

Стаття по темі: Перепланування квартири: як все зробити за законом

Якщо ви все-таки впевнені, що хочете і готові самостійно створити проект, тоді варто пробувати працювати з безкоштовними ресурсами.

Найбільш популярні безкоштовні онлайн-сервіси для створення дизайну інтер'єру

  1. Roomstyler. Простий сервіс, для роботи з яким варто лише зареєструватися або увійти за допомогою облікового запису в Facebook. Далі потрібно намалювати план кімнати і працювати над проектом.
  2. My deco 3D room planner. Перевага цього сервісу в тому, що проект можна відразу дивитися в 3D-версії.
  3. HomeByMe. Простий сервіс зі зручним інтерфейсом і масою функцій.

Ще один варіант отримати безкоштовний дизайн - це скористатися пропозицією різних компаній, які займаються виготовленням меблів. Багато хто пропонує створити дизайн квартири з розстановкою їх меблів. У підсумку ви отримаєте не тільки приклад візуалізації ремонту для вашої квартири або будинку, але і розставлену меблі і її вартість.

Источник