Реєстрація /

Які ікони мають бути вдома

Більшість православних християн мають удома принаймні один святий образ. Найчастіше це ікона Божої Матері чи так само поширена ікона Ісуса Христа. Вважається, що обидві захищають будинок та родину, що в ньому мешкає, і є своєрідним оберегом.

Як бути, якщо потрібно зробити щирий і змістовний презент вірянину чи родині? Ви завжди можете купити й піднести в подарунок нову ікону, яка відповідатиме релігійному, особистому чи професійному святу або будь-якій іншій нагоді.

Значення ікон і правильне їх використання

Православні ікони відрізняються не тільки зображенням, а й силою, впливом, який вони мають на домівку, родину чи конкретну людину. Значну кількість ікон заведено купувати в конкретну кімнату. У вітальні зазвичай вішають або ставлять образ Казанська Божа Матір. На кухні, де здійснюють молитовний обряд перед трапезою, або в спальні, де моляться перед сном, завжди знайдеться місце для лика святого, якого людина вважає своїм покровителем. У передпокої можна повісити розп’яття, у дитячій кімнаті буде доречною ікона Семистрільна, що захищає дітей, а ось на робочому місці – покровитель певної професії.

Ось декілька прикладів того, кому моляться представники конкретних професій:

  • моряки – Миколаю Чудотворцю;
  • землероби – пророку Іллі;
  • військові – Богородиці Воїнській (Покрові Воїнській);
  • лікарі – великомученику Пантелеймону;
  • архітектори й будівельники – преподобним Печерським Зодчим;
  • викладачі – образам Кирила та Мефодія;
  • школярі та студенти – святій Тетяні.

Якщо ікона призначається на день народження чи іменини, найпростіше керуватися церковним календарем. Народжені протягом кожного місяця мають конкретного покровителя: на початку року це Серафим Саровський, на початку літа – «Неопалима Купина», а у вересні – святі Олександр, Іван і Павло.

Крім того, від пожежі допомагає зазначена вище «Неопалима Купина», від крадіжок – ікона Іоанна Воїна, а в бізнесі й торгівлі – Іоанна Сочавського (нового) Чудотворця.

ікони для дома

Де придбати святий образ для дому

Щоб купити ікону, потрібно знати дещо про людину чи родину, якій ви плануєте зробити такий символічний та цінний у духовному сенсі подарунок. Необхідна ікона чекає на вас в Україні в місці, де зібрані ексклюзивні подарунки на будь-який смак: у магазині Fama – завітайте до нас онлайн за посиланням https://fama.ua/uk/podarki/ikony або до шоуруму, що працює в місті Київ. Тут ви знайдете раритетні й колекційні вироби, написані на дереві та виготовлені з використанням дорогоцінних металів, великого формату й маленькі настільні, а також ретельно підібрані комплекти образів (парні). Вибирайте особисто чи замовляйте доставку зручним для вас способом. Доступна оплата онлайн або після отримання.

Джерело