Реєстрація /

Капіталовкладення в елітну нерухомість Києва: лютий 2014 р.

В лютому 2014 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість столиці (вартістю від 3 млн. грн.) Склав 26 млн. 320 тис. грн. За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 4,7%, що вище за показники лютого 2013 р. на 1%. Частка капіталовкладень склала 16% від усіх коштів, вкладених в ринок нерухомості протягом місяця.

За кількістю операцій лютий-2014 показав зменшення на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року, за рівнем капіталовкладень – зниження на 24%. В структурі ринку елітної нерухомості в лютому квартири зайняли 85,7%, заміські будинки – 14,3%, об'єкти нежитлового фонду не купувалися.

Найдорожчим об'єктом, проданим у лютому, стала квартира площею 220 кв. м по вулиці академіка Богомольця (Печерський район). Квартира в дореволюційному будинку після  капітального ремонту і реставрації, з високоякісним ремонтом і повністю укомплектована для комфортного проживання, обійшлася покупцеві в 33 тис. грн. за кв. м.

Серед об'єктів елітної категорії покупці в лютому віддавали перевагу квартирам по вул. Михайлівська (Шевченківський р-н), Драгомирова, Мазепи (Печерський р-н), Оболонська набережна (Оболонський р-н), 40 -річчя Жовтня (Голосіївський р-н).

За словами Генерального директора АН Park Lane Галини Мельникової: «В лютому баланс між придбанням квартир у будинках дореволюційної та сучасної забудови повернувся до пропорції 50/50. Після декількох місяців домінування нових будинків, інтерес покупців повертається також до історичних будівель в самому серці столиці».

Кількість звернень до Компанії скоротилася на 18%, що цілком порівняно з сезонними показниками минулих років. В середньому на місяць компанія отримує від 6 до 8 тис. дзвінків. Наприклад, у листопаді 2013 було зафіксовано 8,5 тис. дзвінків, в січні 2015 – 6,4 тис., у лютому – 6 тис. дзвінків.

«На сьогоднішній момент ринок елітної нерухомості не відчув значних втрат і показав свою стійкість на тлі більш бюджетних сегментів ринку. Деякий відкладений попит на ринку елітної нерухомості формують потенційні інвестиційні придбання, а також придбання за допомогою іпотеки. При цьому рівень інтересу досить високий. У нинішніх непростих умовах відзначаємо тенденцію консолідації продавців і покупців у вирішенні питань і пошуку компромісу для обох сторін. При цьому вартість квадратного метра житла на ринку елітної нерухомості практично не змінилася, а торг проводиться в стандартному діапазоні 5-15%», – відзначила головні тенденції Галина Мельникова.