Реєстрація /

Землі на Протасовому Яру знову нададуть статус зеленої зони


Депутати розглянуть питання на сесії.

Київрада на найближчій сесії розгляне питання зміни цільового призначення частини земельних ділянок Протасового Яру – знову на зелену зону.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Хочу запевнити громаду Протасового Яру: місто робить все для наведення ладу із землею урочища. На найближчу сесію Київради ми винесемо проекти рішень про зміну цільового призначення частини земельних ділянок – знову на зелену зону. Я хотів би, аби депутати нинішнього скликання відповідально поставилися до цього питання і підтримали ці проекти рішень», – зазначив Віталій Кличко.

Він нагадав, що Протасів Яр справді з 1966 року є парком. Всупереч статусу парку 30 гектарів лісу багато років тому були роздані приватним фірмам для забудови.

«Також ми очікуємо від правоохоронних органів активізації захисту інтересів громади в судах. Та оперативного і об’єктивного розслідування існуючих кримінальних проваджень щодо земель Протасового Яру», – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше повідомлялося, що у квітні-травні цього року в столиці відкриють після капітального ремонту п’ять парків: «Партизанська слава» (Дарницький район), другу чергу парку «Сирецький» (Шевченківський район), другу чергу парку на Троєщині (Деснянський район), «Совки» (Святошинський район) і «Лебединий» (Дарницький район). На оновлення та капремонт зелених зон цього року місто спрямує майже 500 млн грн.

Джерело

Теґи