Реєстрація /

За спалення листя у Києві штрафуватимуть на 21 тисячу гривень

Про несанкціоноване спалювання листя просять повідомляти.

З метою відшкодування збитків – громадяни, які спалюють опале листя, будуть оштрафовані від 3 до 21 тисячі гривень.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення самовільне спалювання листя у населених пунктах тягне за собою накладання штрафу від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.

Про це зазначив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Денис Москаль, відповідаючи на запитання від мешканців.

За словами депутата, у процесі згоряння листя виділяється бензопірен, разом з димом у повітря виходять діоксини, які є отруйними для людей, а також виділяється чадний газ, що блокує постачання кисню до організму.

«На жаль ці всі хімічні сполуки надзвичайно легко зв'язується з гемоглобіном у крові, блокуючи доставку кисню до тканин організму. Це може призвести до загострення серцево-судинних захворювань, алергії та негативно вплинути на імунну систему. Опале листя необхідно утилізувати з метою зменшення забруднення повітря, збереження родючості ґрунтів та отримання якісних соціально-економічних показників. Київ – сучасне європейське місто, кожен з нас має бути екологічно свідомим», – зазначив Денис Москаль.

Депутат додав, що на громадян, які здійснили підпал опалого листя складається протокол про адміністративне правопорушення, а також вони мають сплатити штраф.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Раніше повідомлялося, що тарифи на опалення виростуть вже взимку на 40%.

Джерело