Реєстрація /

Прокуратура вимагає повернути киянам ділянку природно-заповідного та водного фондів у Гідропарку

Вказана земля знаходиться на острові Венеціанський.

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва вимагає повернути територіальній громаді міста Києва земельну ділянку у Гідропарку, що належить до земель природно-заповідного та водного фондів. Ділянку було незаконно використано под будівництво фізичною особою.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

«Вказана земля знаходиться на острові Венеціанський, що входить в межі регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» і належить до земель водного та природно-заповідного фондів України», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, установлено, що земельна ділянка незаконно використовується фізичною особою для розміщення будівлі, право власності на яку було зареєстровано на підставі незаконних документів.

Органи прокуратури звернулись до Дніпровського районного суду міста Києва із позовом про усунення перешкод у володінні земельною ділянкою належному власнику – Київській міській раді. Судом відкрито провадження у справі.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело