Реєстрація /

За ремонтами доріг в Україні можна тепер слідкувати онлайн

Розробили нову систему.

На баланс Міністерству інфраструктури передано аналітичний веб-портал «Прозора інфраструктура», на якому розкриваються дані про ремонт та будівництво автомобільних доріг в Україні.

Про це повідомляється на урядовому порталі.

Портал створено ініціативою CoST Ukraine, які є переможцями минулорічного конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data.

Наприкінці липня цього року CoST за фінансової підтримки USAID/UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» створила аналітичний модуль, що дозволяє моніторити проведені тендерні процедури у сфері будівництва, ремонту та реконструкції доріг загального користування.

Тепер же завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації та USAID/UK aid цей модуль вдосконалять і доповнять функціями, які дозволять Мінінфраструктури, представникам бізнесу, журналістам та громадськості отримувати комплексну інформацію про стан дорожньої галузі або конкретного проекту, проводити якісний моніторинг та контроль за використанням публічних коштів.

Зокрема, після передачі порталу до Мініінфраструктури, окрім даних про тендери з ProZorro, веб-портал отримуватиме дані з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів spending.gov.ua. Це дозволить моніторити реальні витрати за проектами.

Раніше повідомлялося, що фахівці Північного офісу Держаудитслужби перевірили фінансово-господарську діяльність Служби автомобільних доріг у Київській області. Виявили фінансові порушення на суму близько 29 млн. грн.. та втрати на суму 487 тис. грн.

Джерело