Реєстрація /

З листопада з'являться дорожні знаки для велосипедистів


Ухвалили постанову.

Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови, яким вніс зміни в правила дорожнього руху (ПДР). Зокрема, вводяться поняття велосипедної смуги і велосипедні переїзди, а також описуються правила пересування велосипедистів на дорогах і вводяться нові дорожні знаки та розмітка.

Про це стало відомо в ході чергового засідання Кабінету міністрів.

Згідно зі схваленим проектом постанови, в ПДД з'являться опису нових термінів, зокрема:

  • велосипедна доріжка – доріжка з покриттям поза рамками проїжджої частини вулиці і/або дороги, розташована окремо або суміжно з тротуаром чи пішохідними доріжками, яка призначена для руху на велосипедах;
  • велосипедна смуга – смуга, призначена для руху на велосипедах в межах проїзної частини вулиці і/або дороги;
  • велосипедний переїзд – місце перетину велосипедистами проїжджої частини в рамках перехрестя або поза ним.

Відзначається, що велосипедисти зобов'язані перетинати проїжджу частину з велосипедного переїзду, а в разі його відсутності відповідно до ПДР. У місцях, де рух регулюється, велосипедисти зобов'язані керуватися сигналами регулювальника або світлофора.

Також до існуючої чорно-білої вертикальної розмітки додається нова – жовто-червона.
Крім того, вводяться нові дорожні знаки і дорожня розмітка для позначення житлової зони, велосипедної доріжки, пішохідної доріжки, розділової смуги, залізничного переїзду, населеного пункту, місця дозволеної стоянки, напрямків повороту, заборони руху транспортних засобів, виїзду на дорогу із смугою для маршрутних транспортних коштів, кінця населеного пункту, тунелю, платної дороги, електрозарядної станції, шиномонтажу, роботи евакуатора.

Постанова набирає чинності з 1 листопада 2021 року.

Стаття по темі: Купівля квартири за договором переуступки прав – ризики і вигоди

Раніше Верховна Рада розглядає закон про зміну оподаткування купівлі-продажу житла в новобудовах. Мова йде одразу про кілька принципових змін, які суттєво відіб’ються на розмірах податків під час продажу, дарування та спадкування квартир в новобудовах.

Джерело