Реєстрація /

Введено в дію нові ДБН

Були суди.

1 вересня вступив в силу одна з ключових державних будівельних норм «Планування і забудова територій».

«Вступ в дію нового ДБН «Планування і забудова територій» не зупиняється. ДБН, згідно закону, вступає в дію з 1 вересня 2018 року. Звертаємо увагу архітектурних, проектних організацій, генпідрядників, замовників будівництва, на важливість проектування, а також приведення проектної документації у відповідність новому ДБН», – написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Раніше в Окружному суді міста зареєстровано декілька позовів від компаній або фізичних осіб, спрямованих на визнання протиправним і недійсним наказу Мінрегіону, який стверджує вказаний ДБН. 

Парцхаладзе підкреслив, що даний ДБН є революційним для України і спрямований, у першу чергу, на безпеку і комфорт людей, щоб припинити хаотичну забудову українських міст та зробити їх гармонійними для проживання.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

У новому ДБН міститься понад 50 принципово якісних змін для покращення якості життя людей, зокрема введено.

«Ті, хто виступає проти вступу в дію нового ДБН щодо планування і забудови територій, просто хочуть зняти з себе всю відповідальність за формування гармонійного простору із зеленими зонами і всією необхідною для комфорту інфраструктурою. Тому для наших міст і є типовою картина, коли впритул один до одного будуються величезні багатоповерхівки, відсутні зелені зони та благоустрій територій, катастрофічно не вистачає соціальної інфраструктури. Правда на нашому боці! І ми будемо відстоювати нашу правоту», – наголосив Парцхаладзе.
 

Джерело