Реєстрація /

Рекреаційне житло для туристів буде проектуватися за сучасними нормами

Житло буде просторим та комфортним.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України встановило чіткі вимоги до проектування рекреаційного житла для проживання відпочиваючих в приватних житлових будинках разом з їх власниками. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Будівельні норми: зміни назріли

«У всьому світі під час подорожей чи інших поїздок популярно винаймати недороге житло безпосередньо у їх власників. Проте в Україні, на жаль, цей напрям досі нерозвинений, відпочиваючі живуть без необхідних умов та зручностей, адже такої норми в діючих ДБН взагалі немає. Тому зараз ми унормували це питання, ввівши чіткі вимоги до проектування рекреаційного житла, в якому можуть зупинятися туристи та проживати в сприятливих умовах, безпечно і комфортно», – сказав він.

Стаття по темі: Як дешево купити квартиру в Києві в 2018 році - 5 порад експертів

Відповідно до нового ДБН, площа приміщення для проживання відпочиваючих має становити не менше 9 кв. м при одномісному розміщенні, не менше 12 кв. м – при двомісному та не менше 16 кв. м при трьохмісному розміщенні. В одному житловому будинку може одночасно тимчасово розміщатися до 30 осіб.

Поверховість забудови для рекреаційного житла не повинна перевищувати 4 поверхів.

Стаття по темі: Квартира у новобудові: перевіряємо якість будівництва

Оновлений ДБН вже опублікований і офіційно вступає в силу з 1 вересня 2018 року.
 

Джерело