Реєстрація /

Стало відомо, які нові ДБН вступлять в силу з вересня

Робота над оновленням норм триває.

В інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України опубліковані нові державні будівельні норми: ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів». Вони офіційно вступлять в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

В ДБН, що опубліковані, запроваджується багато нововведень. Зокрема новий містобудівний ДБН вводить нові лінії обмеження – висотності («блакитні лінії»), забудови в зелених зонах («зелені лінії»), обмеження забудови щодо безпеки евакуації («жовті лінії»), обмеження щільності та поверховості тощо. У ДБН щодо вулиць та доріг серед іншого обмежуються паркування на тротуарах та дорогах, встановлюються норми щодо безпекового облаштування доріг («острівці безпеки», захисні огородження на зупинках громадського транспорту та інші). ДБН щодо шкільних будівель передбачає обов’язкове облаштування інклюзивного простору, впровадження енергоефективних заходів, збільшення площі навчальних класів.

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон затвердив Порядок узгодження відхилень від будівельних норм.

Джерело

Теґи