Реєстрація /

Влада Києва визначилася, скільки обєктів інфраструктури відремонтує наступного року

Розробили Проект Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023.

Із метою збалансованого розподілу видатків до переліку об’єктів капітального будівництва та реконструкції на 2021 рік включено 148 об’єктів міської інфраструктури.

Про це під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

«До переліку включено пускові, з високим ступенем будівельної готовності, та ті об’єкти, на розробку проектної документації яких були витрачені бюджетні кошти у минулі роки. А також об’єкти, фінансування яких передбачається за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Мова йде, зокрема, про будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти дорожньої мережі, мостів та шляхопроводів, метро на Виноградар, проектування лінії метро на Троєщину, будівництво мереж зовнішнього освітлення, розвиток швидкісного рейкового транспорту та паркувального простору в місті», – сказала Наталія Мельник.

Що відремонтують у Києві у 2021 році

Проектом Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки на реконструкцію І черги Бортницької станції аерації, технічне переоснащення заводу «Енергія» та рекультивацію полігону твердих побутових відходів № 5 в с. Підгірці у 2021 році передбачено 225 млн грн.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Крім того, заплановані капітальні ремонти житлового фонду за програмою співфінансування 70/30, ліфтів, асфальтового покриття дворів та міжквартальних проїздів. Загалом у галузі ЖКГ до переліку ремонтів та реконструкцій внесено 978 об’єктів.

Стаття по темі: Інфраструктура житлових комплексів: що мають отримувати покупці, і що їм пропонують

Раніше повідомлялося, що перед входом до столичного зоопарку встановлять скульптуру жирафа висотою 15 м. Це приблизно висота п’ятиповерхового будинку. Жираф стоятиме біля входу на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Монтаж скульптури розпочнеться у листопаді 2018 року.

Джерело